Aveti intrebari?

+40 722 456 090

Care dintre carucioarele de infoliere este optiunea cea mai buna?

La achizitia unei masini de infoliat trebuie sa avem in vedere mai multe considerente in  alegerea modelului potrivit.

Trebuie sa tinem cont de caracteristicile produsului sau a paletului ce urmeaza a fi ambalat (de ex. greutate, dimensiuni, stabilitate), sau de conditiile spatiului unde urmeaza sa amplasam masina (conditii de interior sau exterior, dimensiunile spatiului disponibil, temperatura ambientala, calitatea pardoselii) si trebuie sa tinem cont si de modul in care putem sa inseram masina cel mai bine in fluxul tehnologic existent.

De ce este atat de important alegerea caruciorului de infoliat?

Pe langa aspectele prezentate mai sus, cu masina de infoliat putem sa obtinem reduceri de consum si costuri. 

Odata cu mecanizarea infolierii, reducem timpul de lucru, energie, dar putem sa economisim bani prin consum redus. Prin alegerea caruciorului de infoliat, paletii nostrii vor fi infoliati la un standard foarte ridicat in conditii de eficienta maxima de consum.

Ce posibilitati de alegere avem?

proba foliakocsi

Tipuri de carucioare de infoliat

Putem sa alegem din patru tipuri: FM, FE, PRS si PS. Dar ce inseamna de fapt abrevierile?

Caurciorul FM

Este modelul de baza cu frana mecanica cu care putem sa reglam doar tensioarea foliei de stretch si implicit stabilitatea paletului. In cazul acesta folia se aplica pe palet in grosimea originala. Dezavantajul solutiei este reglajul manual al tensionarii folei ce se poate deregla usor si consumul de folie stretch devine inconstant.

Carucior FE

Este tot un model de baza, dar comparativ cu caruciorul FM, tensionarea foliei se realizeaza prin frana electromagnetica. Multumita acestuia, cu toate ca folia se aplica la grosimea originala, calitatea ambalarii este mai constanta prin reglajul potrivit al tensionarii.

Carucior PRS

Este caruciorul cel mai stabil datorita raportului fix de preintindere, astfel economisirea este garantata. Vizavi de modelele anterioare, la modelul aceste forta de tensionarea se regleaza gradual de pe panoul de comanda, iar pretensionarea foliei de stretch se obtine prin alegerea angrenajul de preintindere. Caruciorul de infoliere se livreaza cu trei seturi de pinioane cu care putem sa obtinem un raport fix de preintindere de 200%, dar optional putem ave chiar si de 270%. Raportul acesta inseamna ca dintr-un metru de folie obtinem 3,7m de folie preintinsa.

Avantajul major al solutiei este ca raportul de preintindere ramane constant independent de priceperea operatorului, de reglaje sau altor conditii. Datorita caruciorului PRS, reducerea costurilor de infoliere poate fi chiar de 60%. Un alt avantaj vine din concept, caruciorul a fost proiectat ca sa permita schimbarea rapida a rolei de folie stretch in mai putin de 30s.

Caruciorul PS

Economia de folie, stabilitatea, punerea rolei noi de folie este asigurata la fel ca si la modelul anterior, PRS. Diferenta fata de modelul PRS consta in reglajul gradual si nu in trepte al preintinderii foliei de stretch. In cazul acesta exista si riscula modificarii usoare a reglajelor masinii si sa iesim din consumul normat.

Asa cum se vede, este foarte important sa alegem caruciorul potrivit aplicatiei noastre. In situatia unei decizii corecte achizitia masinii se poate amortiza doar in trei luni! De asemenea sa nu uitma ca ambalarea optima se obtine daca alegem doar masina cu caruciorul potrivit, este nevoie sa folosim si tipul de folie corespunzatoare aplicatiei noastre.

Tehnologul de ambalare va vine in sprijin pentru alegerea si realizarea proiectului ambalarii optime.

Stiri si Noutati

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
Mai multe hold SHIFT key to load all load all
 • manuli logo ro web

    +40 745 667 125

 • Contact - footer
  1. *
   Invalid
  2. *
   Invalid
  3. Mesaj
   Invalid Input
  4. *
   Trebuie să o accepți Conditiile de utilizare!
  5. Invalid Input